torstai 10. elokuuta 2017

1- KIITOKSET! DANKE SCHÖN!

Blogimme sisältää 13 numeroitua postausta matkastamme, sen lisäksi lopussa on yleistä Berchtesgadenin alueeseen ja saksan kieleen liittyvää ym.ym. TERVETULOA LUKEMAAN!
Kaikki tekstit löydät rullaammalla sivua alaspäin ja klikkaamalla myös "vanhemmat tekstit"/TAI arkistosta oikealta. KIITOS KAIKILLE BLOGIN KIRJOITTAMISEEN OSALLISTUNEILLE JA VALOKUVIA JAKANEILLE!! SUPER VIELEN DANK!! 



Foto: Anne 
                           


Matkastamme on jo jonkin aikaa ja tällä viikolla ilmestyy myös opiston opinto-ohjelma- kesä on siis taas takana!
Ryhmämatkoja itsellä on takana jo viisi ja jokaisen jälkeen tulee tunne, ettei olisi voinut mennä paremmin! Ensisijaisesti matkan tekevät itse matkalaiset ja tälläkin kertaa Berchtesgadenin reissulla oli kasassa 26 omalla tavallaan erilaista matkalaista. Kaikki aivan mahtavia - laskin mukaan myös itseniJ

Matkamme oli täynnä iloa ja naurua, uuteen tutustumista ja rajojen rikkomista ylämäissä ja kivikoissa. Kaikesta selvittiin ja kaikkea koettiin, iso kiitos teille ihanat matkalaiset! Syyskuisena perjantaina (1.9.) pidämme vielä pienet ”matkamuistelot” opistolla, luvassa myös alppimusiikkia livebändin johdolla! Kuten tuosta huomaamme, matkaryhmämme on matkan jälkeenkin vielä kovin aktiivinen!

Jos jotain pitää laittaa järjestykseen matkakokemuksista, nousee kenties ykkössijalle vaelluksista tiistai-illan Brandkopf hyvän oppaamme Eddyn johdolla. Osa meistä lähti Salzburgin retkipäivän jälkeen vielä Königsseeltä alkaneelle iltavaellukselle.

Foto: Piela




Foto: Anne

Kasassa oli pieni suomalais-saksalainen ryhmä ja alku vaelluksesta oli kovin vielä hikinen ja sykettä nostattava. Saksalaiset kuitenkin kehuivat meitä ja osa jäi jopa jälkeemme, ihmettelivät kovaa kuntoamme (lue: eivät huomanneet puuskutustamme). Vaelluksen puolivälissä, ruokatauon jälkeen Hüttellä, astelimme loivempaa reittiä alas illan hämärtyessä ja vuorten saadessa taianomaisen värityksensä.

BROTZEIT UND RADLER Foto: Anne

ZU EMPFEHLEN! Foto: Anne
Foto: Anne

Foto: Anne

SONNENUNTERGANG Foto: Anne


Foto:Piela

Foto:Piela

Loppumatkan menimme jo aika pimeässä kuunnellen oppaamme tarinoita. Eddyopas vei meidät saksalaiseen ystävälliseen tapaan autollansa Königsseeltä myös hotellille Berchtesgadeniin, bussit eivät enää niin myöhään kulkeneet. Hän kertoi automatkalla teiden olevan todella liukkaita ja lumen peitossa talvisin. Tästä vaelluksesta ja koko matkastamme jäi todella lämpimät muistot, niiden siivittäminä odotan myös jo innolla uuden opetuskauden alkua Salon kansalaisopistolla! Tervetuloa opiskelemaan saksaa, das lohnt sich ja immer! (ANNE)



KIITOS MUISTAMISISTA  JA ERITYISESTI MATKAOPPAAN LIPUSTA, TULEEKOHAN SE SEURAAVALLA KERRALLA MUKAAN? Foto: Tiina S.

                       Miten voi löytää sanoja matkaan, joka täytti kaikki odotukset ja ylikin..?


Foto: Erkki




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti