Mistä tuntee aidon Mozart-kuulan? Siitä, että sen kääre on hopean ja sinisen värinen?
Kyllä, mutta tämäkään ei riitä, plagioijia riittää ! Aitoja Mozart-kuulia valmistaa vain ja ainoastaan salzburgilainen Fürstin konditoria.
Kuva: Henna |
Vuonna 1890 Paul Fürst kehitteli tämän maailmankuulun marsipaanin ja tummansuklaan yhdistelmän. Kuulat tehdään käsityönä. Fürstin konditoria sijaitsee yhä edelleen Salzburgin vanhassa kaupungissa. (Henna)
Kuvassa Henna, kuvan otti Erkki |
Tein Hennan kanssa pienen kokeen ja maistoimme sekä alkuperäistä Mozartin kuulaa, että myös "vähän tavallisempaa". Huomattava ero oli, kyllä se alkuperäinen oli todella hyvää ja näytti käsintehdyltä. Molemmat kuitenkin maistuivat ja Salzburgin reissu oli muutenkin kaikin puolin tosi onnistunut! (Anne)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti